Popisovatelný květináč udělá dvojnásobnou radost

Redakce, 23.3.2024
Balakryl květináče

Jak nejlépe přivítat příchod jara? Přece dekorací v podobě květináče s čerstvými bylinkami! Když květináč navíc natřete tabulovou barvou Balakryl, můžete si ho vlastnoručně pomocí křídy ozdobit či popsat. Nebo na něj napište milý vzkaz a obdarujte jím své blízké.

Zdroj vitamínů i dobré nálady

Jelikož na tabulový květináč můžete opakovaně psát a kreslit, najdete pro něj využití celoročně. A jeden vám nebude stačit! Do jednoho na jaře zasejte osení a pokreslete ho velikonočními motivy. Do dalšího zasaďte narcis, hyacint či petrklíč a originální dárek se vzkazem je na světě. Zbývající květináče použijte na bylinky. Díky tomu, že si je můžete křídou popsat, už při vaření rostliny omylem nezaměníte.

Kouzlení s tabulovou barvou

Jak proměnit obyčejný květináč v popisovatelný? Budete na to potřebovat rukavice, krycí pásku, plochý štětec (vel. 1 ″ a 1,5 ″ ), bílý univerzální krycí nátěr Balakryl UNI  a Balakryl Tabulovou barvu. Pod vyvýšený okraj květináče nejprve nalepte krycí pásku. Bílou barvu důkladně rozmíchejte a okraj natřete pomocí úzkého štětce, a to ve 2 vrstvách s odstupem 4 hodin. Tento univerzální vodou ředitelný nátěr se snadno aplikuje, výborně kryje, rychle schne a odolá povětrnostním vlivům. Je vhodný do interiéru i exteriéru.

Jakmile obě vrstvy zaschnou, pásku opatrně sloupněte a připravte si tabulovou barvu  v černém odstínu. Nátěr opět opatrně rozmíchejte, aby v něm nevznikly vzduchové bubliny. Poté natřete zbylou část květináče. První vrstvu nechte zaschnout asi 2 hodiny a následně aplikujte druhou vrstvu.

Náš Produktový TIP: Balakryl Tabulová barva je vodou ředitelná. Díky tomu se snadno roztírá, nezapáchá, rychle schne a vytvoří krásně hladký a matný vzhled. Nátěr je určen pro vnitřní i venkovní použití na různé druhy povrchů včetně školních tabulí a pingpongových stolů. Má také atest na dětské hračky a pro styk s potravinami. Vyrábí se v černém a zeleném odstínu.

Od natírání k zahradničení

Až všechny vrstvy nátěru zaschnou, přesuňte se do zahrádky a do květináče zasejte nebo přesaďte rostliny dle vlastního výběru. Na závěr můžete květináč ozdobit jutovou stuhou. A druhý den ho už můžete popsat nebo pokreslit. Tabulová barva je totiž popisovatelná po 24 hodinách od aplikace. Křídu pak snadno setřete pomocí vlhkého hadříku nebo houbičky. Díky tomu můžete květináč přizpůsobit aktuální náladě, příležitosti i roční době.

Výhody vodou ředitelných barev

1. Rychle schnou: Během dne zvládnete klidně i dva nátěry a ještě tentýž den je povrch suchý.

2. Jednoduše se aplikují: Barvu pouze promícháte, neředíte a hned natíráte.

3. Jsou bez zápachu: Při aplikaci ani po ní barvy nezapáchají.

4. Jsou zdravotně nezávadné: Mají atesty na dětské hračky a pro styk s potravinami za sucha.

5. Jsou trvanlivé: Odolávají popraskání vlivem tepelné roztažnosti podkladu v interiéru i exteriéru.

6. Neškodí prostředí: Prázdné obaly je možné likvidovat jako běžný odpad.

7. Nežloutnou: Nátěr nežloutne v tmavých prostorech ani na radiátorech.

8. Jsou bezpečné: Nevyžadují speciální skladování, nehrozí požár ani výbuch.

9. Neničí pomůcky: Štětce po natírání jednoduše umyjete vodou a můžete je opakovaně použít.

 


 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky