Balkon a terasa v rozevlátém stylu - nechte se inspirovat z aktuálních trendů

Redakce, 11.4.2024
balkon ilustrační

Jak je patrné z aktuálních interiérových trendů, strohý minimalismus je na ústupu. Srdce mnohých si místo toho získalo útulné boho bydlení. A terasám a balkonům tento pohodlný styl mimořádně sluší. Pojďme se podívat na to, jak je zařídit.

Doplňky a dekorace v boho stylu patří momentálně k těm nejoblíbenějším, ať už jde o zařizování interiérů, tak venkovního prostoru. Zejména ten díky nim získává prázdninovou atmosféru a působí uvolněným dojmem. Perfektní volba pro relax!

Přírodní ladění

Pokud se chceme pustit do proměny našeho balkonu či terasy do stylu boho, musíme si nejprve uvědomit, zda stávající vybavení představuje vhodný základ, s nímž můžeme dále pracovat. Nejlepším stavebním kamenem je nábytek ze dřeva či ve vzhledu přírodního ratanu, eventuálně bambusu v hnědých tónech. K boho stylu skvěle ladí čalounění či nejrůznější výplety s neutrální a zemitou paletou – výhodou je, že takové provedení je nadčasové a bude se hodit, i když už nás boho omrzí. Výraznější barvy můžeme dodat později prostřednictvím doplňků, např. těch textilních. Boho detaily však můžeme přidat i k nábytku ve skandinávském designu. Dokonale ho tím zútulníme.

Náš tip: Skvěle si s boho stylem porozumí také sezení z palet.

Kouzlo tkví v doplňcích a dekoracích

Žádná boho terasa se neobejde bez koberce: jutového, s třásněmi, kulatého či s etno vzory… Výběr toho konkrétního je tedy zcela individuální záležitost. Ve venkovním prostoru se jen málokdy nesetkáme s rostlinami v květináčích – v duchu boho by měly být opatřené stylovými keramickými, dřevěnými nebo pletenými obaly (např. z juty, mořské trávy nebo proutí).

Pokud se rozhodneme vytvořit si náš boho koutek pod pergolou, určitě bychom ho měli doplnit závěsy. Jako stvořené jsou pro to lehké, polotransparetní splývavé látky. Chceme-li docílit více soukromí, sáhneme po bambusových roletách.

Dalším krokem by měl být výběr dalších, jako jsou sedáky, plédy s třásněmi, pufy či dekorační polštáře. Dá se zvolit textil určený přímo do exteriéru, širší možnosti přináší textil exteriérový, u něhož je ovšem potřeba počítat s menší odolností.

V kategorii interiérů můžeme pátrat i při volbě dekorací. Vděčným boho prvkem jsou nástěnné makramé ozdoby, závěsy na květináče, lapače snů, etno sošky, dřevěné podnosy či dózy z přírodní keramiky.

Zdroj: Moebelix



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky